Ersan Özcan’ın Karadeniz müziğinden oluşan ilk albümü ‘’YOROZ’’ Ada Müzik’ten çıktı.




2009 yılında sosyal sorumluluk projesi olan ‘‘doğa için çal’’ müzik klibinde  performans sergileyerek müzik severlerin beğenisini  toplayan Ersan Özcan,  Karadeniz müziği üzerine yaptığı çalışmalardan oluşan ilk albümü  ‘’YOROZ’ ’ile  çıkış yapıyor.



İki yıllık bir çalışmanın ürünü olan albümde söz ve müziği Fuat Saka’ya ait olan ‘Göç Türküsü’ adlı şarkıda Fuat Saka düet’iyle de yer alıyor.

Prodüktörlüğünü Ersan Özcan’ın yaptığı albümün kayıtları Stüdyo Palamutbükü’nde, mix ve editig Fuat Saka-Zafer Karayazgan, masterig ise Ada Stüdyosu’nda  yapıldı.

Ersan Özcan’ın  Fotoğrafları Fırat Çavaş, Martı ve Deniz Fotoğrafları Yakup Eyüp, Grafik Tasarım ise  Ceylan Özdemir tarafından yapıldı.

Albümde dördü anonim (Mahalle, Trabzondur Yolumuz, Gemiler Giresune, Şu Tonyanın Başına) toplam dokuz eser yer alıyor. Ayrıca, söz ve müziği Ziynet Sönmez’e ait  ‘Ander Sevdaluk’, söz ve müziği Fuat Saka’ya ait ‘Göç Türküsü’, söz ve müziği Hüseyin Köse’ ye ait ‘Hadi Yavrum Ormana', söz ve müziği Fahrettin Dilaver’e ait ‘Esti Zigana Dağı’, söz’ü Mustafa İlhan’a müziği ise İlyas Parlak’a ait olan ‘Maçkadan gel’ adlı eser de yer almakta.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA