Serdar Kemal’in yeni albümü ‘’Duru’’ Ada Müzik etiketiyle yayımlandı.




Farklı yüzyıllarda yaşamış fakat aynı toplumsal duyarlılığa sahip ve birbirlerinden hiçte farklı olmayan hassasiyetlerini aynı şekilde dile getiren ozanların buluşması.  Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Sabahattin Ali ve Orhan Veli Kanık…  Yaklaşık 3 yıl boyunca büyük bir titizlikle çalışılan bu albüme Türkiye’nin en önemli müzisyenleri eşlik etti.  




Erzurum, Sivas, Ordu ve Gaziantep yörelerinden oluşan türkülerin yanı sıra Volkan Konak, Ersin Bişgen, Kerem Güney ve Ali Ekber Eren’den alınan bestelerle  birlikte albümde toplam 12 eser yer alıyor.  Serdar Kemal’in müzik yönetmenliğini  de üstlendiği   albümü ‘’Duru’’ nun  aranjörlüğünü  Ersin Bişgen yaptı. Volkan Konak ''Dereler'' , Erdal Erzincan ''Yüzünü Sevdiğim Seyrana Çıkmış'', Servet  Sarak ''Gönül Gubet Ele Varma'' adlı türküde düetleri  ile, Orhan Aydın ise seslendirdiği  ''Sevgilim Yalan Söylersem''  ve  ''Yine Sana Dair''  Nazım Hikmet  şiirleri ile eşlik etti.
Bas Gitar da Eylem Pelit, Akustik - Elektrik Gitar ve Piano'da Ersin Bişgen, Bateri'de Bülent Ay, Perküsyon'da Ömer Arslan,  Yaylılar'da Ensable Yaylı Grubu, Solo Keman'da Ömer Öcal, Kemençe’de Selim Bölükbaşı, Bağlamalar’da Serdar Kemal-Erdal Erzincan, Balaban-Zurna’da Ertan Tekin, Kaval’da  Turgay Güzelcan-Ufuk Şimşek, Alto Saksafon-Klarnet'te Hüseyin Delen, Vokal’de ise Eylem Eğin-Sibel Işık ve Özgür Akdemir eşlik etti.

Stüdyo kayıtları Stüdyo Ada' da İhsan Apça ve Özkan Mete, Bağlama kayıtları ise Timuçin Aksuer tarafından Home Studio'da yapıldı. Albümün fotoğrafları  Hüseyin İnan Kuzen’e, Grafik Tasarım ise Hayalgücü Tanıtım’a ait.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"