Replikas yeni albümünün ilk klibini ‘’Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm’’ e çekiyor



Replikas, 60’lı yıllarda, rock müzik başta olmak üzere, dönemin çağdaş müzik formları ile Anadolu coğrafyasına ait yerel formların birlikteliğinden doğan Anadolu Pop akımını, kendi yorumuyla bugüne taşıdığı "Biz Burada Yok İken" isimli albümünü geçtiğim Nisan ayında yayınladı.



Fehiman Uğurdemir’in bir Karacaoğlan şiirinden düzenlediği  ‘’Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm ‘’ isimli parçaya Onur Yayla yönetmenliğinde klip çekiyor.


Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm / Ersen ve Dadaşlar, 1974
Anadolu-pop’un en kendine has isimlerinden Ersen, solo plaklar yaparak başladığı müzik hayatını değişik gruplarla sürdürdü. Bir dönem Moğollar’ın da solistliğini yapan sanatçı, 1974’te Dadaşlar’la buluştu. Öncesinde, memleketin en ilginç olaylarından birine imza attı ve Cem Karaca ile grubunu değiştirdi: 1972’de Kardaşlar’ın solistliğini yapan Karaca, Moğollar’la birleşti, grubun solisti Ersen ise yoluna bir süre Kardaşlar ile devam etti. “Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm”, onun Dadaşlar’la yaptığı ilk plak. Fehiman Uğurdemir’in bir Karacaoğlan şiirinden düzenlediği şarkı, 70’lerin ikinci yarısına doğru etkisini gösterecek Ersen ve Dadaşlar fırtınasının da ateşleyicisi. Anadolu-pop’un şahikalarından. Replikas, türküyü bugüne taşırken 70’lerin ruhundan uzaklaşmamış, Ersen ve Dadaşlar düzenlemesini ufak dokunuşlar yaparak sadeleştirmekle yetinmiş.

Murat Meriç



Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm

Vara vara vardım o kara taşa
Hasret ettin beni kavim gardaşa
Sebep ne gözden akan kanlı yaşa
Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm

Nice sultanları tahttan indirdin
Nicelerin gül benzini soldurdun
Niceleri gelmez yola gönderdin
Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm

Karac’oğlan der kondum göçülmez
Acıdır ecel şerbeti içilmez
Üç derdim var birbirinden seçilmez
Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA