SIRMALI'nın Pop Rock Tarzındaki İlk Albümü 'Gençlik Rüyası' 6 Mayıs'ta Çıkıyor.




"
‘Gençlik Rüyası’ Sırmalı grubunun ilk albümü

Sırmalı; Oğuz Sırmalı, Deniz Sayman, Erman Erkılınç, Serkan Alagök, Olcay Demirci ‘den oluşmaktadır…Grup, kendi bestelerinin yanında türkülerden Klasik batı müziğine kadar uzanan farklı müzik türlerini Rock çatısı altında yorumluyor..''




Oğuz Sırmalı: Vokal, Gitar - 1977 Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan bölümünden mezun oldu. (Okul 3.sü) , Kültür Bakanlığı bursu ile Floransa’daki Luigi Cherubini konservatuarında eğitim gördü. Yurtiçinde çeşitli şan yarışmaları kazandı. 2004 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesinde ilk defa Carmen ve Uçan Hollandalı ile kariyerine başladı. Uçan Hollandalı ile Aspendos Opera festivalinde de sahneye çıktı. 2005 Ankara Devlet Opera ve Balesine katıldı ve 2007 yılında kurumun açtığı sınavı kazanarak kadrolu sanatçısı oldu. Bugüne dek oynadığı eserlerden bazıları Carmen, Uçan Hollandalı, Madama Butterfly, Aşk-ı Memnu, Venedik’te bir gece, Rita, Tannhauser, Bir Tenor Aranıyor, Evlilik sözleşmesi olarak sayılabilir. Halen konserler vermeye devam eden Oğuz Sırmalı Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümünde yüksek lisans eğitiminin yanı sıra Kültür-Sanat sendikasının sanatçı temsilcisidir ve Ankara Devlet Konservatuvarlılar derneğinin yönetimindedir.

Deniz Sayman: Gitar  - 1987 Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Halen Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği üzerine yüksek lisans yapıyor. 13 yaşından beri elektrogitar çalışıyor. 2009 yılında Mars Yapım'da kayıt asistanı olarak çalıştı. 2010 yılında grubunun katıldığı bestesi Fanta Stage performans yarışmasında 2. lik elde etti. Hala önemli müzisyenler ile gitar ve müzik bilgisi üzerine çalışmaya devam ediyor.

Yaşar Erman Erkılınç:  Bass gitar:  1987 Kahramanmaraş doğumlu. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümü öğrencisi.  14 yaşından beri bas gitar çalışıyor. 2010-2011 yılları arasında Renk Körü adlı grup ile çalıştı. Halen bas gitar ve armoni üzerine çalışmaya devam ediyor.


Serkan Alagök: Davul - 1990 Ankara doğumlu. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar anasanat dalı "fagot" bölümünden mezun oldu. Okul hayatı boyunca yurtiçinde ve yurtdışında birçok konsere çıktı . 2004 yılında O.D.T.Ü Gençlik Senfoni Orkestrası ile orkestra deneyimi başladı. Hacettepe Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birçok konserde ve festivallerde yer aldı . 2005 yılında davul çalmaya başladı, kısa sürede Ankara'daki bir çok mekanda sahne aldı. 2008 yılından 2011 yılına kadar ünlü şarkıcı Alpay'ın bütün konserlerinde yer aldı. 2011 mayıs ayında Hacettepe Senfoni Orkestrası ile genç yetenekler konserinde solist olarak Mozart fagot konçertosunu seslendirdi. Gustavo Nunez ve Patrick De Ritis'in masterclasslarına katıldı. Halen müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Olcay Demirci: Klavye -  1984 Ankara doğumlu. 2002 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Teori Kompozisyon Anasanat dalına burslu olarak kabul edildi. Öğrenimi sırasında birçok oda müziği ve senfonik eser yazdı. 2008 yılında Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması‘nda , ‘Tek Eşlilik’ adlı senfonik eseri ile Birincilik ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Nokia Supersound adlı yarışmada Ortaya Karışık adlı funk grubu ile Kategori Birinciliği kazandı. 2007 yılında FLU adlı cover ve beste grubunda uzun bir müzik yolculuğuna başladı. TNK adlı Rock grubunun, Söyle Ruhum adlı albümünde, Yine Yazı Bekleriz adlı şarkının piyano düzenlemelerini yaptı ve albüm kayıtlarında bu pasajları icra etti. Cin Seddi adlı grubun Herşeye Evet Diyemem ilk albümünde klavye partilerini düzenledi ve albüm kayıtlarında bu pasajları icra etti. 2010 yılında Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (İTÜ-MİAM) Ses Mühendisliği ve Ses Tasarımı dalında Master programına kabul edildi. Burada Pieter Snapper ile ‘alan kayıt – mikrofonlama teknikleri, elektronik müzik ve mastering branşlarında çalıştı. Reuben de Lautour ile ‘mixaj, müzik ve teknoloji’ alanlarında çalıştı.


Sırmalı ''Gençlik Rüyası''  #iTunes 'ta

ADA Müzik'te Sırmalı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA