ŞENAY LAMBAOĞLU'nun YENİ KLİBİ ''AY''




Almanya'nın Kiel şehrinde doğan Şenay Lambaoğlu; ilk müzik çalışmalarına öğrenimini sürdürdüğü okul korosu ve okul orkestrasında başladı. Liseden sonra Pera Güzel Sanatlar Akademisinde Müzikal ve Drama eğitimi aldı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğuna girdi. Bu yıllarda İstanbul'da birçok caz müzisyeni ile çalışma fırsatı buldu. 1997 yılında Boston'da Milli Bermeyo ile çalışma fırsatı buldu ve aynı dönemlerde Sheila Jordon'un Harward Üniversitesi'nde düzenlediği vokal workshop'una katıldı. İstanbul'a döndüğünde Randy Esen ile tanıştı ve caz vokal calışmalarına onunla devam etti. 1998 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik bölümüne girdi ve burada Yıldız Dağdelen’in şan öğrencisi oldu. 2000 yılında Ukrayna'da Kiev kentinde İlyas Mirsayev'in caz albümü kayıtlarında ve konserlerinde yine aynı proje kapsamında yer aldı. 2002 yılında kurulan Beck's Big band pojesinde caz solisti olarak birçok konserde çok değerli müzisyenlerle çalıştı. 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Cem Koksal'a ait Siyah Beyaz Masallar adında Türkçe sözlü bir rock albümünde yer aldı. 2009 yılında İstanbul Caz Festivalinde Nilüfer Verdi ve Andreas Buchmann ile aynı sahneyi paylastı. Son dönemlerde Burçin Büke, Volkan Hürsever, Deniz Dündar ile çeşitli performanslarda yer alan sanatçı aynı zamanda Kürşat Başar dörtlüsü ile birçok projeyle birlikte kendi solo çalışmalarını çeşitli caz konserleri ile sürdürmekte..

Şenay Lambaoğlu’ nun söz ve müziği kendisine ait olan caz formundaki ilk solo çalışması ’’İçimde Aşk Var’’ Ağustos 2012’de ADA Müzik etiketiyle yayımlandı.

Müzik direktörlüğünü Ercümen Orkut’ un yaptığı bu albümünde sanatçıya çok değerli müzisyenler eşlik etti. Toplam dokuz şarkıdan oluşan albümün ilk videosu ‘’Monolog’’ adlı şarkıya çekilerek dijital platformlarda yayına girdi. Sanatçı albümün ikinci videosunu ise
büyük beğeni toplayan aynı zamanda albümün açılış parçası olan "AY" adlı şarkısına çekti. 'Kumbaracı50' Tiyatrosunda gerçekleştirilen çekimlerin yönetmenliğini Ulaş Beşoklar üstlendi. Görüntü yönetmenliğini ise Erhan Yörük yaptı.



‘’AY’’ 12 Ekim cuma gece yarısı'ndan itibaren tüm dijital platformlarda yayına girecek..


Şenay Labaoğlu ''İçimde Aşk Var'' Dinle!

ADA Müzik'te Şenay Lambaoğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS