Begüm Tarako ‘nun ilk solo albümü ‘’Aklımın Oyunları’’ Ada Müzik etiketiyle çıktı.




Begüm Tarako’nun  prodüktörlüğünü de kendisinin üstlendiği ‘’Aklımın Oyunları’’ adlı albümü, 10 yıllık sürecin biriktirdikleriyle bestelenmiş biri enstrümantal olmak üzere 8 parçalardan oluşuyor. Söz ve müziklerin tümünün kendisine ait olduğu bu albümde Begüm, sadece bir parçanın müziğini Tolga Özoğlu ile birlike hazırlamış. Bu albüm elektronik, rock, akustik, pop unsurlarını içeren karma bir çalışma...

Albümün kayıtları, mix ve masteringi Mert Aksuna tarafından AVA’da yapıldı. Vokal kayıtlarını Murat Cum Stüdyo FM’de gerçekleştirdi. Fotoğraf’lar Burçin Çebi, grafik tasarım ise Hayalgücü Tanıtım imzası taşıyor..

Bu albümde Begüm Tarako’ya Berkant Çelen, Özgehan Özturan, Mert Aksuna, Taner Karakaya, Kadir Keskin, Tolga Özoğlu, Serkan Türküm, Emre Cincinoğlu, Ayhan Mutlu, Barış Güvenenler ve Burak Ayrancı  gibi çok değerli müzisyenler eşlik etti..


 Begüm albümünü şöyle anlatıyor:

“ Bazı şarkılar yaşamın içinde ayağımıza takılan çelmelere karşı takınılmış öznel bir tavrı, hepimizin hayatında var olan mantıkla kalp arasındaki zor seçimleri, bir kişinin kendi dünyası içindeki yerini kaybetmesini, kendini ve bir aşkı aramasını, hiç yaşanmak istenmeyen bir doğum günü’nün hissettirdiklerini anlatıyor.

Bazıları ise bir girdabın, aşkın sularının içinde kalmış, kişileştirilmiş bir su damlasının  hikâyesini, hayatta başımızdan geçen badirelerin ardından hepimizin çevresine sardığı şeffaf duvarı bir Koza’yı ve oradan çıkma isteğini tarif ediyor.

Mesela Beyaz Kelebek, babam için bestelediğim bir parça, tüm albüm gibi bu şarkıda kendisine ithaf.

Bir de enstrümantal parçamız var. Tüm albümün hikayesinin ardından, en sevdiğim yaylı enstrüman olan Çello’nun cümleleriyle bir nefes alıyor, es veriyoruz. Aslında tüm şarkılarım da gerçekten içine düştüğüm süreçleri içtenlikle anlatmaya çalıştım umarım başarabilmişimdir.

Bu arada dinleyecek tüm müzik sever dostlarımın, albümün genel yapısında yoğun bir müzikal altyapıyla karşılaşacak olmalarının nedeni, albümün genel yapısı itibariyle, eleştirel, biraz isyankâr ve biraz da üzgün tavrının altını doldurmak amaçlı, Özel olarak seçilmiş bir anlatım yolu olması. Devranların döndüğü son noktaya gelene kadar yaşanılan tüm kargaşaları seslere dökmek gibi…”

Bu çalışmasında, özellikle sahne performanslarında birlikte olacağı grup arkadaşlarıyla çalışmayı seçen Begüm Tarako albümün genelinde hissedilebilecek ensemble duygusunu da buna bağlıyor.

Albümde yer alan parçalar;
1-  Hile
2-  Aklımın Oyunları
3-  Yapboz
4-  Doğum Günü
5-  Beyaz Kelebek
6-  Girdap
7-  Koza
8-  Sözsüz

‘’Aklımın Oyunları’’albümü satışa sunulmadan önce 6 Aralık 'tan itibaren 4 gün süre ile sadece Fizy’de!

Ada Müzik'te Begüm Tarako

Şarkıları Fizy'de  Dinleme Linki

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"