Fırat Tanış’ın ilk albümü Mor’üyalar çıktı.




Fırat Tanış MOR’ÜYALAR

''Resim yapmak istedim, müzik bahaneydi.'' diyor Fırat Tanış…

Jehan Barbur’un Prodüktörlüğünü üstlendiği albümün kayıtları Erim Arkman tarafında Dozer Stüdyolarında, gitar kayıtları da  Cenk Erdoğan tarafından Studio Undo’da yapıldı. Mix  Nino Moschella- Bird & Egg Studios, Oakland. Mastering ise Mike Wells, Los Angeles da yapıldı.

Söz ve müziklerinin kendisine ait olduğu 9 şarkıdan oluşan bu albümünde bestesi Turgay Yakut’a ait olan bir Behçet Necatigil ‘in ‘’Sevgilerde’’ şiiriyle  Cüneyt Uzunlar ’ın ‘’Yavaş’’ adlı şiiri,  birde  söz ve müziği Barış Çakmakçı- Batur Alp Özcan ‘a ait olan ‘’Ali Yapar’’ adlı şarkı bulunuyor.

Bu albüme çok değerli müzisyenler enstrümanlarıyla eşlik etti;
‘’ Naylon ve çelik telli gitarlar’da Kemal Evrim Aslan  (2, 5, 6); Bas gitar’da  Orhan Deniz (1,2, 3, 4, 5, 6,7, 8); Davul’da Mert Önal (1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7, 8); Perküsyon’da Abbas Karacan (5); Yaylılar’da İstanbul Strings (5); Ud’da Mustafa İpekçioğlu (AKA: ŞARBON) (1); Klasik gitar(8,7)  çelik telli gitar(5, 8), perdesiz gitar(7), akustik ve elektrik gitar ‘da(3 Cenk Erdoğan;  Flugelhorn ‘da Barış Yazıcı (4); Vokal ‘de Jehan Barbur (4); Piyano ‘da Çağrı Sertel (8); Düzenlemelerde Jehan Barbur (1,2,3,4,5,6,8), Kemal Evrim Aslan (2,4,5,6), Fırat Tanış (5, 7), Çağrı Sertel (9), Cenk Erdoğan (3,8)’’

Grafik tasarım Ragıp İncesağır tarafından Hayalgücü Tanıtım da hazırlandı. Fotoğraflar ise Kadir Çıtak imzasıyla albümdeki yerini aldı..


Albüm iTunes 'ta ve tüm yasal dijital platformlarda yayınlanıyor.. Albümün lansman konseri 7 Ocak'ta Garajİstanbul 'da gerçekleşecek....






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS