Fazıl Say "Güz Şarkıları" 7 Aralık'ta Çıkıyor!...






Ünlü Şairler Fazıl Say Bestelerinde...

“Güz Şarkıları“ 

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say‘ın; Nâzım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Behçet Aysan, Ahmed Arif, Attila İlhan gibi unutulmaz şairlerin, unutulmaz şiirlerini bestelediği  “Güz Şarkıları”  albümü, Ada Müzik etiketiyle 7 Aralık'ta raflardaki yerini alıyot.

Sanatçının “Bugüne kadar yaptığım şarkı albümlerim arasında hem Türkiye'de, hem dünyada en sevileninin Güz Şarkıları olacağını hissediyorum.” dediği bu albümün solisti, eşsiz ses tonu ve etkileyici yorumu ile dikkat çeken Güvenç Dağüstün.  

Şan tekniği açısından bir hayli zor olan şarkılar, Dağüstün’ün müthiş yorumuyla dinleyenlerde her parçada farklı bir tat bırakıyor. 

Kendi şarkı albümleri içinde piyano partisini ilk kez kendisi çalmayan Say bu albümde şarkıları; piyanoda büyüleyici yorumuyla beğeni toplayan Ece Dağıstan’a emanet ediyor. Dağıstan; şarkı dolu tuşesi ile piyanodan tüm güz renklerini çıkartabilen muazzam yaratıcı bir yorumcu.

Güz Şarkıları; sonbaharın melankolik renk ve dokusunun sarmalladığı, her biri farklı stilde ve farklı konularda olan sekiz şarkıdan oluşuyor.

Albüm; içindeki Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve herkes için akılda kalıcı sözleri ile dinleyenlere müthiş bir renk sunuyor.

Müziklerin bir resim gibi oluştuğu Güz Şarkıları'nda;  kanun ve kemençe kimi zaman bir caz “Jam-Session” içindeki doğallığı ile duyulurken, kimi zaman da dinleyenler "duduk" ile Ahmed Arif'in Doğu Anadolu’suna bir yolculuğa çıkıyor.  Bu albümde; bass - drum - sax ile iyi bir caz yorumu duymak, nefesli ve yaylı sazlarda ise klasikçilerin dünya seviyesindeki yorumlarını dinlemek mümkün.

Albümdeki Eserler
 Söz yazarı: Nazım Hikmet – Müzik: Fazıl Say
Söz Yazarı: Can Yücel - Müzik: Fazıl Say
Söz Yazarı: Cemal Süreya – Müzik: Fazıl Say
Söz Yazarı: Nazım Hikmet –Müzik: Fazıl Say
Söz Yazarı: Ece Ayhan – Müzik: Fazıl Say
Söz Yazarı: Behçet Aysan – Müzik: Fazıl Say
Söz Yazarı: Ahmed Arif – Müzik: Fazıl Say
Söz Yazarı: Attila İlhan – Müzik: Fazıl Say


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK